Monthly Archives: ožujak 2018

3. kyokushin Super Enpi kup Subotica 2018

Na trećem po redu Kyokushin Super Enpi karate kupu održanom u sklopu 19.Super Enpi kupa 25.03.2018 u Subotici. Hrvatski kyokushinkai savez predstavljalo je 11.članova klubova Domenica Sveta Nedelja, Fortis Samobor i Mas.Oyama Strmec.

Iz Domenice nastupili su : Alen Čosić (1. mjesto u borbama mlađih kadeta ), Mateo Čosić ( 2.mjesto u borbama i 3. mjesto u katama juniora), Barbara Kranjčec ( 3. u borbama starijih kadetkinja), Nika Šemeš ( 2. u borbama mlađih juniorki i 3. u katama seniorki),

Bruno Stojanović ( 2. u borbama starijih juniora  i 1. u katama juniora)

Iz Fortisa nastupili su : Dominik Stanić ( 2. u borbama mlađih juniora – 70 kg) i Tomislav Božić ( 1. u katama seniora).

Iz Mas.Oyame nastupili su: Tin Pentek ( 2. u borbama mlađih juniora – 60 kg), Marko Kovač ( 1. u borbama mlađih juniora +60kg), Josip Vrančić ( 3. u borbama starijih juniora ) i Martina Mikulić ( 2. u katama seniorki).

15.Domenica kup 2018 g.

Kyokushin karate – 15. Kup Domenica 2018

Kyokushin karate - 15. Kup Domenice

Ovogodišnji međunarodni kyokushin karate turnir 15. Kup Domenice okupio je 280 natjecatelja iz 48 klubova iz 13 zemalja, i to iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Mađarske, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Ukrajine te Hrvatske.

Turnir je održan 10. ožujka u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak u dva dijela. U prvom dijelu od 9:30 do 12 sati održano je natjecanje u katama na tri tatamija, na kojem je nastupilo 107 natjecatelja u 8 kategorija, od limača do seniora.

Nakon svečanog otvaranja u 13 sati turnir se nastavio na četiri tatamija natjecanjem u borbama, gdje je nastupio 231 natjecatelj u 35 kategorija.

Turnir je otvorila izaslanica župana Zagrebačke županije Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. Svečanom otvaranju nazočio je i ravnatelj OŠ Vladimir Deščak Ivica Pavlić, dok su ispred Sportske zajednice grada Svete Nedelje otvaranju nazočili predsjednik Zoran Žitković, tajnica Kristina Burić Turina, predsjednik Nadzornog odbora Drago Skledar te članica Izvršnog odbora Irena Lacković. Otvaranje turnira svojim su nastupom uveličale Svetonedeljske mažoretkinje.

Generalni pokrovitelji turnira bili su Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja, a među pokroviteljima bili su i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportska zajednica grada Sveta Nedelja, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Svete Nedelje te Olival d.o.o., Bieresdorf d.o.o., AWT d.o.o., Insako d.o.o., Auspuh Lastovčić d.o.o., OPG Bistrički te Caffe bar Domenica.

Medijski pokrovitelji turnira bili su Radio SVN, Nova svetonedeljska panorama, Svetonedeljski list, Glasnik SSN i Radio Samobor.

Samoborski i svetonedeljski kyokushin predstavljali su klubovi Bregana DIV, Focus, Feniks, Fortis, Mas. Oyama i domaćin Klub Domenica.

S osvojena dva visoka odličja i u borbama i u katama, najuspješniji natjecatelj i ovogodišnje Domenice bio je Tomislav Božić iz samoborskog Fortisa, ponovivši prošlogodišnji rezultat, osvojivši zlato u borbama starijih juniora +75 kg i srebro u katama u kategoriji juniora.

U nastavku pogledajte rezultate 15. kupa Domenice, a album fotografija pogledajte na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia. (više…)

Najbolji u Kick lightu ” Otvoreni međunarodni kup Zabok 2018″

Najbolji borac u kickboxingu disciplina Kick Light Tin Pentek

Osu..dana 3.3 2018 nastupili smo na medjunarodnom kickboxing natjecanju u Zaboku ( 350 natjecatelja) gdje je Tin Pentek osvojio prvo mjesto u KL -69 a tako i proglasen najboljim borcem dobivsi pehar. No to nije bilo sve nastupio je i u juniorskoj kategoriji gdje je osvojio trece mjesto i tu se pokazao izvrsnim borcem..no ipak se vidio umor nakon toliko borbi . Tako i Josip Vrancic nastupa i dolazi do finalne borbe no nazalost gubi i osvaja drugo mjesto. Danas i on nastupa u jos jednoj kategoriji u Kl seniora i tu dolazi do finala osvaja drugo mjesto. Nije imao srece da osvoji tako zeljeno prvo mjesto falilo je ipak malo vise kondicije a i iskustva u odlucujucim trenucima. Kickboxing klub Tsunami moze biti zadovoljan rezultatom i uspjehu. Ekipu vodio( bivši trener) Hanshi Zvonko Samarzija a vjerni nas snimatelj Marijan Vrancic je ovjekovjecio slikom te trenutke. Osu (više…)